Medical taping

Wat is medical taping?

Medical taping is een speciale tapetechniek die een liftende werking heeft op de huid. Hierdoor ontstaat drukvermindering en meer ruimte onder de huid, waardoor bloedcirculatie en de lymfeafvoer wordt hersteld en spieren meer rust krijgen. Ook wordt hierdoor het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.


Wanneer wordt medical taping toegepast?

Er zijn verschillende manieren van tapen voor verschillende toepassingsgebieden. Vaak wordt het gehanteerd als nabehandeling van blessures of om ontstekingen een vochtophopingen te verminderen. Ook kan het gebruikt worden voor het corrigeren van de houding of voor klachten door overbelasting.

Voorbeelden van symptomen

Spieren hebben invloed op de bloedsomloop, de lichaamstemperatuur, het lymfestelsel en op bewegingen van het lichaam. Op het moment dat spieren niet goed werkzaam zijn, kunnen er verschillende klachten ontstaan. Medical taping kan voor veel verschillende klachten gebruikt worden, van sportblessures tot hooikoorts en van vochtvermindering en littekens tot menstruatieklachten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, neem contact op met onze specialist voor alle mogelijkheden.


Behandeling en doel

Het doel van medical taping is het activeren (i.p.v. fixeren) van de spieren waarbij de volledige functionaliteit van de spieren behouden blijft. Hierdoor wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en wordt de mobiliteit vergoot.

Vergoeding

Medical taping is een onderdeel van de reguliere behandeling. De tape zelf is echter voor eigen kosten.