Tools

BodyGuard

Waarom de BodyGuard?

Regelmatig kunnen mensen zich niet voorstellen dat hun ruggebruik niet veilig genoeg is, ze denken alles goed te doen en zoeken de oorzaak van de rugklachten buiten zichzelf. De enige manier om te weten of uw ruggebruik echt veilig is, is dit te controleren met de BodyGuard. De BodyGuard is een draagbaar apparaatje met een sensordraad die bij uitrekking een elektrisch signaal produceert. De mate van uitrekking en de tijd van de uitrekking wordt in een grafiek zoals hiernaast aangegeven. Met de BodyGuard kunnen we meten hoe veilig uw ruggebruik is.

Één test voor diverse klachten

Ook bij nek-, schouder-, knieklachten en andere spier- en gewrichtsklachten kan de fysiotherapeut met de BodyGuard testen in welke mate u zelf een negatieve invloed heeft op het herstel van klachten, hoe dit omgedraaid kan worden en een snel herstel kan worden gerealiseerd.

BodyProtect

Waarom BodyProtect?

'Veilig lichaamsgebruik' is een ZelfZorg aanpak, waarbij de medewerkers aangeleerd worden om ZELF problemen op te lossen. Onze fysiotherapeuten leren werknemers dat een belangrijk deel van de oplossing bij fysieke klachten bij hen zélf ligt. Als werknemers geleerd wordt veilig met hun lichaam om te gaan, kunnen zij zelf voor preventie en herstel van fysieke klachten zorgdragen. Een passieve behandeling door een therapeut wordt hierdoor meestal overbodig en is daarom ook niet bestanddeel van de ZelfZorg aanpak.

Wanneer mensen fysiek verminderd belastbaar zijn dan gebruiken ze hun lichaam nog te vaak op een onveilige manier, hierdoor wordt herstel tegengewerkt, duurt het herstel langer en is de kans op een terugval groter. Men is zich niet bewust van de eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheid om de genezing beter en sneller tot stand te brengen. Door het overbelastte lichaamsdeel tijdens het herstelproces veilig te gebruiken, wordt het natuurlijke herstel bevordert en kunnen terugvallen voorkomen worden. De werknemers wordt geleerd deze eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Preventie van Fysieke Overbelasting